Fragment ulotki
38
Rabowanie zamknięte
Do zamkniętego grabienia używa się naczynia rtis z pokrywą.
39
Pice rtir
CircoTherm Puls powietrza 3-stopniowy Temprature Czas gotowania w czasie gotowania w minutach 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 170 180 160 170 160 170 160 170 170 170 170 170 170 180 180 160 170 170 180 180 180 190 190 190 190 170 180 180 180 180 30 45 120 150 150 150 150 150 150 100 130 120 150 70 90 80 100 70 80 60 70 45 65 30 45 120 150 150 150 150 180 180
Naturalna konwekcja % poziom pieca Tempra w cemencie C
Polędwica wieprzowa chuda, średnia (400 g) Rti ze skórą H 1,5 kg H 2,5 kg Rti chuda bez skóry, np. karkówka H 1,5 kg H 2,5 kg Rti chuda H 1 kg H 2 kg Wędzona polędwica wieprzowa Rti mięso mielone (500 g mięsa) Wołowina Polędwica wołowa średnia (1,0 kg) Pieczeń wołowa, średnia (1,5 kg) Rti duszona** H 1,5 kg H 2,5 kg Cielęcina Rti / pierś H 1,5 kg H 2,5 kg Jagnięca noga dsoss Siodło z kością Siodło bez kości
3 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2
200 230 200 220 190 210 190 210 180 200 180 200 180 200 190 210 200 210 200 220 200 220 200 220 190 210
1 1 1 1 1 1
160 170 160 170 160 170 180 190 180 190* 180 190*
90 120 120 150 100 130 70 110 40 50 30 40 60 70 90 120 130 180
2 2 2 2 2 2 2 2 2
180 200 170 190 190 210 200 220 200 220* 200 220* 200 220 190 210 180 200
Drób (bez farszu) Kurczak, cały (1 kg) 1 170 180 Kaczka, cała (2 3 kg) 1 150 160 Gęś, cała (3 4 kg) 1 150 160 * Rozgrzać piekarnik WHIRLPOOL AKS 2490 IX ** Upieczyć duszę rti z pokrywą
40
Pice rtir
CircoTherm Impuls powietrza 3 Poziom temperatury Czas gotowania w C Czas gotowania w minutach
Naturalna konwekcja % poziom pieca Tempra w cemencie C
Dziczyzna Rti / bez kości noga dziczyzny (1,5 kg) Dzik Rti (1,5 kg) Jelenie Rti (1,5 kg) Królik
1 1 1 1
160 160 160 160
170 170 170 170
90 120 120 140 100 120 70 80
2 2 2 2
190 190 190 180
210 210 210 200
Ryby Ryby, całe H 300 g 1 160 170 H 700 g 1 160 170 * Rozgrzać piekarnik ** Piec w rti braiser z pokrywą
20 30 30 40
2 2
190 210 180 200
Wskazówki i sztuczki
Spoiwo zbyt grube i/lub rti zbyt suche Spoiwo zbyt cienkie Mięso nie jest gotowane w środku Zmniejszyć temperaturę lub czas gotowania. Usunąć niepotrzebne akcesoria z komory gotowania.