Fragment ulotki
Odpowietrzanie Ilość 1-1,5 kg na cm grubości Funkcja piekarnika SMEG C92GPX Konwekcja naturalna Turbo ruszt Pozycja rusztu 1 1 C-temperatura 230 190-200 1) twardy w min 120-150 5-6
Przydatne wskazówki
Funkcja piekarnika Grill turbo Pozycja rusztu 1 1 Temperatura C 180-190 1) 170-180 1)
23
Rodzaj mięsa Rti lub filet z wołowiny: dobrze ugotowane
1) Rozgrzać piekarnik
Ilość na cm grubości
twardy w min. 6-8 8-10
Wieprzowina Rodzaj mięsa Paleta, karkówka, szynka z kośćmi Ctelette, żebro Pt mięso Pt golonka (wstępnie obgotowana) Cielęcina Rodzaj mięsa Pieczeń cielęca Pieczeń cielęca Jagnięcina Rodzaj mięsa Noga jagnięcina, pieczeń jagnięca Siodło jagnięcina Rodzaj mięsa Rble of pound, noga pound Siodło z dziczyzny
1) Rozgrzać piekarnik
Ilość 1-1,5 kg 1-1,5 kg 750 g-1 kg 750 g-1 kg
Piekarnik Funkcja Turbo Grill Turbo Grill Turbo Grill Turbo Grill Turbo Grill Turbo Grill
Pozycja siatki 1 1 1
Tempratura w C 160-180 170-180 160-170 150-170
twardy w min. 90-120 60-90 50-60 90-120
Ilość 1 kg 1,5-2 kg Ilość 1-1,5 kg
Funkcja piekarnika Turbo-grill Funkcja piekarnika Turbo-grill Funkcja piekarnika Turbo-grill
Pozycja kraty 1 1 Pozycja kraty 1
Tempratura w C 160-180 160-180 Tempratura w C 150-170
twardy w min. 90-120 120-150 twardy w min. 100-120
1-1,5 kg Ilość do 1 kg
Turbo-grillowy Piekarnik Funkcjonalność Naturalna Konwekcja Naturalna Konwekcja
1 Pozycja siatki 1
160-180 Temperatura w C 230 1)
40-60 twardy w min 30-40
1,5-2 kg 1,5-2 kg
1 1
210-220 180-200
35-40 60-90
24
Przydatne wskazówki
Drób Rodzaj mięsa Kawałki drobiu Półkury Kurczak Kurczak, Półkuryczak Kurczak, Półkuryczak Gęś Kaczka Indyk Indyk Ryba (tuve) Rodzaj mięsa Cała ryba > 1 kg Ilość 1-1,5 kg Funkcja piekarnika Naturalna konwekcja Pozycja stojaka piekarnika 1 C-temperatura 210-220 twardy w min 40-60 Ilość 200-250 g każdy 400-500 g każdy 1-1,
Grill
Grill należy zawsze ustawiać na najwyższą temperaturę.
Grill Food Rti Beef Rti Beef Filet wołowy Chiński filet wieprzowy Rti/ cielęcy Filet barankowy Chiński filet barankowy Cała ryba, 500-1000 g Pozycja siatki 2 3 2 3 3 3/4 Temperatura 210 - 230 230 230 210 - 230 210 - 230 210 - 230 210 - 230 twardy w min 1 strona 30-40 20-30 30-40 30-40 25-35 15-30 2 strona 30-40 20-30 30-40 30-40 20-25 15-30
Przydatne wskazówki
Grill mocny Grill spożywczy Hamburgery Polędwiczki wieprzowe Kiełbaski turniejowe, steki cielęce Toasty 1) Tosty z polewą
1) Rozgrzać piekarnik
25
Pozycja siatki 4 4 4 4 4 4 5 4
twardy w min 1 strona 8-10 10-12 10-12 7-10 1-3 6-8 2 strona 6-8 6-10 6-8 6-8 6-8 1-3 -
Tylko tętno
Rodzaj gotowania Pizza (ciasto cienkie) Pizza (dobrze udekorowana) Pizza ananasowa Quiche lorraine Quiche szwajcarskie ciasto jabłkowe flan, pod przykryciem Pizza warzywna Pieczywo przaśne Quiche pte feuillete Flammekuche (alzackie danie podobne do pizzy) Piroggen (rosyjska wersja calzone)
1) Rozgrzać piekarnik 2) Użyć blachy do pieczenia
Pozycja siatki 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2
Tempratura w C 200 - 230 1)2) 180 - 200 180 - 200 160 - 180 170 - 190 170 - 190 150 - 170 160 - 180 230 - 2501) 160 - 180 1) 230 - 2501) 180 - 200 1)
twardy w min 15 - 20 20 - 30 40 - 55 45 - 60 45 - 55 45 - 55 50 - 60 50 - 60 10 - 20 45 - 55 12 - 20 15 - 25
Dconglation
Zdejmij opakowanie z żywnością.