Fragment ulotki
Aplikacje, stoły i końcówki 49 Nastawianie P 2GEMUESE 500-1000 G Czas trwania 1 i 4 40 min Dodać wodę do szuflady na wodę 650 ml GRATYNY POTATO (dla 4-5 osób) Przygotowanie: Ziemniaki obrać, pokroić w plastry o grubości 3 mm i umieścić w naczyniu do pieczenia. 50 aplikacji, stoły i końcówki , Rozpuścić drożdże w mleku i dodać do mąki. Przed pieczeniem posypać mąką i pokroić ostrym nożem na głębokość co najmniej 1 cm, 3 razy po przekątnej. - 500 g mąki Typ 405 - 250 ml wody - 20 g drożdży - 1 jajko - 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek Rozpuścić drożdże w wodzie i zagnieść z pozostałymi składnikami do miękkiego ciasta. Przykryć ciasto na 30 minut, w tym czasie ubijając je 3 razy. Ciasto pozostawić w lodówce do ostygnięcia na 1 godzinę. Boczek i cebulę rozłożyć równomiernie i polać nadzieniem.