Fragment ulotki
Do miski do mieszania dodać cukier, jajka, cukier waniliowy i sól i mieszać do uzyskania piany przez 5 minut. - 4 jajka - 2 łyżki stołowe gorącej wody - 50 g cukru - 1 saszetka z cukrem waniliowym (ok. 8 g) - 1 szczypta soli - 100 g cukru - 100 g mąki - 100 g skrobi kukurydzianej Ubić 50 g cukru, cukru waniliowego i soli do uzyskania piany. - 200 g masła - 200 g cukru - 1 saszetka cukru waniliowego (ok. 8 g) - 1 szczypta soli - 3 jajka - 300 g mąki - 1/2 saszetki proszku do pieczenia (ok. 8 g) - 125 g rodzynek - 125 g sułtanek 60 g siekanych migdałów - 60 g kandyzowanej skórki cytrynowej lub pomarańczowej - 60 g siekanych wiśni kandyzowanych - 70 g całych migdałów Inne: 1 Ciasto należy pozostawić w ciepłym miejscu do czasu, aż będzie ono około dwukrotnie większe. Drożdże pokroić, dodać do studni, wymieszać z mlekiem i odrobiną cukru oraz mąką z brzegu, posypać mąką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż do pęknięcia mąki posypanej ciastem. - 375 g mąki - 20 g drożdży - 150 ml ciepłego mleka - 60 g cukru - 1 sól szczypta - 2 żółtka - 75 g miękkiego masła Składniki: Drożdże pokroić, dodać do studni, wymieszać z mlekiem i częścią mąki Posypać mąką, pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, aż posypana ciastem wstępnym mąka pęknie, a następnie włożyć do maszyny. Pozostawić ciasto przykryte ponownie na 45 minut.