Fragment ulotki
Czasy i temperatury dla poszczególnych przepisów można znaleźć w tabelach z czasami gotowania. W tym przypadku tylko dolny element grzejny pracuje w sposób ciągły z maksymalną siłą. Ustawić żądany czas gotowania na regulatorze czasowym. Umieść tackę ociekową pod grillem, aby złapać uciekający sos i tłuszcz. Mięso Wołowina Noga jagnięca Cielęcina Cielęcina Kaczka Królik 1 1 1 1 1 1 9-10 9-10 9-10 9-10 9-10 20 min 20 min 25 min 20 min 60-90 min 40-45 min 60-90 min Ustawienie 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ustawienie temperatury 10, następnie 8-9 8 8 8-9 Czas pieczenia 45 min 25 min 20 min 10-15 min Ustawienie 2 dania / receptura Ciasto bezowe lub szarlotka Clafoutis (podgrzewanie wstępne 2-3 min) Ciasto biszkoptowe lub ciasteczka Suflet owocowy (podgrzewanie wstępne 2-3 min) Ciasto jabłkowe Ciasto drożdżowe z nadzieniem owocowym Pieczone ciasto z szynki i serka francuskiego 1 2, następnie 1 ustawienie temperatury 3 0, następnie 8 2, następnie 1 2 8-9 7-8 8-9 7 8 10, następnie 8 30 min * 30 min * 12 min * 25 min * 35 min 10 min 20 min * Przez ostatnie 10 minut należy zwiększyć temperaturę i wybrać ustawienie 1. Dolny element grzejny można łatwo podnieść w celu oczyszczenia dna pieca DE DIETRICH DOP1535B. Aby uniknąć uszkodzeń, należy ostrożnie podnieść element grzejny. Rozpryski tłuszczu na rurkach kwarcowych zwykle odparowują podczas pracy pieca.