Fragment ulotki
Nie należy podgrzewać wcześniej ugotowanych cieczy. Ponieważ mikrofale podgrzewają wszystkie cząstki żywności, urządzenie musi być zawsze utrzymywane w czystości. Po wyczyszczeniu zawsze należy wytrzeć urządzenie. Automatyczne okresy odpoczynku zapewniają bardziej równomierny rezultat odszraniania, a przy mniejszych częściach można wyeliminować zwykły dodatkowy czas odpoczynku. Ponieważ te produkty rozmrażają się bardzo szybko, należy je podzielić, często dzieląc bloki podczas procesu rozmrażania i usuwając rozmrożone kawałki. Poszczególne porcje można gotować prawie natychmiast po rozmrożeniu (5 minut odpoczynku dla steków, 15 minut dla owoców i wypieków). Produkty rozmrożone nie powinny być ponownie zamrażane bez gotowania. Za pomocą tej funkcji można wprowadzić wagę w gramach; urządzenie automatycznie wybiera właściwy czas odszraniania.