Fragment ulotki
Pieczeń wieprzowa Grillowana Pieczeń wieprzowa ze skórą Pieczeń wołowa, średnia (1,5 kg) Jagnięcina Noga jagnięca bez kości, średnia Drób (nietuszony) Półkury, 1 2 sztuki Kurczak, cały, 1 2 sztuki Kaczka, cała (2 3 kg) Pierś kaczki Gęś, cała (3 4 kg) Polędwica gęsia Noga gęsia
Poziom załadunku 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 1 1 1 2 1 1 1 1 1 1 2
Temprature in C 170 190 180 200 210 230 190 210 200 180 230 150 210 200 220 220 200 250 170 230 220
Czas pieczenia w minutach 130 140 150 180 40 60 120 150 40 50 90 20 140 30 40 50 70 120 30 160 40 50
46
Płaskie grille
Do grillowania dużych ilości przypraw z grilla płaskiego należy użyć mocnego grilla + (zdjęcie A). Poziom grillowania 3 3 Tempra w C Czas grillowania w minutach 12 15 15 20 Uwagi
Grill piaskowy
Stek z polędwicy wieprzowej, średni (3 cm grubości) Stek, dobrze przyrządzony (2 cm grubości) Stek z wołowiny Stek z polędwicy (3 4 cm grubości) Tournedos Filety jagnięce Polędwice z kurczaka Nogi kurczaka Małe kawałki kurczaka Stek z ryb Polędwice Cała ryba Stek z polędwicy Cała ryba Warzywa Toast z polewą
W zależności od pożądanego stopnia gotowania, można skrócić lub wydłużyć czas opiekania W zależności od pożądanego stopnia gotowania, można skrócić lub wydłużyć czas opiekania W zależności od pożądanego stopnia gotowania, można skrócić lub wydłużyć czas opiekania W zależności od pożądanego stopnia gotowania, można skrócić lub wydłużyć czas opiekania W zależności od pożądanego stopnia gotowania, można skrócić lub wydłużyć czas opiekania W zależności od pożądanego stopnia gotowania, można skrócić lub wydłużyć czas opiekania W zależności od pożądanego stopnia gotowania, można skrócić lub wydłużyć czas opiekania W zależności od pożądanego stopnia gotowania, można skrócić lub wydłużyć czas opiekania W zależności od pożądanego stopnia gotowania, można skrócić lub wydłużyć czas opiekania W zależności od pożądanego stopnia gotowania, można skrócić lub wydłużyć czas opieczenia
3 3
15 20 12 15
3 3 3 2 2
250 250 250
8 12 10 15 10 14 25 30 25 30
3 3 2 3 2
220 220 220 220
15 15 20 15 10
20 20 25 20 15
48
Niska tabela siatki (
Wskazania w tabeli są wartościami orientacyjnymi. 3 2 2 Temperatura C 250 250 250 250 Czas pieczenia w minutach 12 16 35 45 30 40 Uwagi Lekko przeciąć skórkę, aby zapobiec tworzeniu się pęcherzyków podczas procesu pieczenia Grubość części musi być taka sama Poziom załadunku zależy od wysokości nadzienia.
Grill z przyprawami korzennymi Kiełbasy Drób Nogi kurczaka Nogi kurczaka Małe kawałki kurczaka Steki rybne Kotlety w kawałkach Ryba Cała ryba Warzywa Tosty z polewą
3 3 2 3 2
230 230 230 220
15 15 20 15 12
20 20 25 20 18
Gotowanie na parze
Pozycja gotowania na parze może być używana tylko w połączeniu z parownikiem Mega System (dostępny w sklepach specjalistycznych jako wyposażenie opcjonalne).