Fragment ulotki
30
Funkcja pieca AIRLUX FE 64
Stopień zaawansowania
Tempratura C
trudne godziny min.
Konwekcja naturalna Konwekcja naturalna
3 3
40 elektroluksów
Rodzaj ciasta
Tort kruszony Tort maślany/cukrowy Tort owocowy (osypka / piasek)2) Tort owocowy (osypka / piasek)2) Tort owocowy na brytfannie Tort owocowy na blasze z delikatnym nadzieniem (np. 30
1401) 170
1)
1) Rozgrzać piekarnik 2) Użyć kastli uniwersalnej lub blachy do pieczenia
elektroluks 41
Gotowanie na kilku kondygnacjach Ciepło obrotowe Ciepło obrotowe Rodzaj ciasta Ciepło obrotowe C-temperatura w h :60
Końcówki do gotowania Jakość gotowania
Spód ciasta jest zbyt lekki Tort się kruszy (staje się blady, zaokrąglony, spływa woda)
Możliwa przyczyna
Ciasto nie jest wystarczająco głębokie w piecu.
Rozwiązanie
Wepchnij ciasto dalej do pieca.
Zbyt niska temperatura gotowania - Zmniejszyć temperaturę gotowania - Zbyt krótki czas gotowania Wydłużyć czas gotowania Wyższa temperatura nie skraca czasu gotowania Zmniejszyć ilość płynu - Zachować ostrożność przy konsystencji ciasta, szczególnie przy mieszaniu z urządzeniem AGD - Zwiększyć temperaturę gotowania - Wydłużyć czas gotowania
Pte jest zbyt miękki
Ciasto jest zbyt suche
Temperatura gotowania jest zbyt niska
Czas gotowania jest zbyt długi Zmniejszyć czas gotowania
42 elektroluks
Jakość gotowania
Złocenie ciasta nie jest jednorodne.
Możliwa przyczyna
Rozwiązanie
Temperatura i czas gotowania są zbyt wysokie, a czas gotowania zbyt krótki. Ciasto nie jest równomiernie rozłożone Ciasto należy równomiernie rozłożyć i lekko podwyższyć temperaturę gotowania.
Ciasto nie jest wypiekane na Temperatura wypieku jest zbyt dobra jak na niski czas wypieku.
Stół Tętno Sole Charakter preparatu
Pizze (cienko pokrojone) Pizze (bardzo grubo przełożone) Pizze Ananasowa tarta Quiche Lotarynoska quiche Twarożek twarogowy Twarożek na blasze jabłkowej, przykryty Ciasto Warzywne Ciasto Flatbread Feuillet Pieczywo Flambe ciasta Vol-au-vent 1) Rozgrzać piekarnik.