Fragment ulotki
Do wyjmowania naczyń z piekarnika używaj uchwytów na garnki lub rękawic kuchennych. WARUNKI UŻYTKOWANIA OPAKOWANIA ŻYWNOŚCIOWEGO FORMA UŻYTKOWANIA Z CENTRALNIE OTWARTĄ FORMĄ PREPARACYJNĄ PŁYTKI PIEKARSKIEJ 1 2 1 TEMP UŻYTKOWANIA TYPU TYPU TYPU TŁOWAROWEGO. (C) 170/180 150/160 170/190 CZAS (MINIMUM) 30/35 35/45 30/45 Blachy do pieczenia Blachy do pieczenia Blachy do pieczenia 1 1 2 2 160/180 160/170 110 170/180 50/70 40/45 35/45 Porady na formach do pieczenia Najczęściej używane formy do pieczenia to czarne metalowe. Jeśli używasz również mikrofalówki, użyj form szklanych, glinianych lub plastikowych. Wykałaczkę włożyć do najgrubszej części ciasta na 10 minut przed zakończeniem pieczenia. Ciasto jest bardzo ciemne, następnym razem należy obniżyć temperaturę i pozwolić ciastu dłużej się gotować. Zwiększyć temperaturę około 10 razy i skrócić czas pieczenia. Ciasto nie schodzi po przewróceniu, pozostawić do ostygnięcia na 10 minut po upieczeniu, aby ułatwić jego rozformowanie. Następnym razem lepiej posmaruj blachę. Piec jest jeszcze ciepły, co skraca czas pieczenia drugiego ciasta. Najlepiej używać ciemnych, malowanych lub emaliowanych form do pieczenia, ponieważ lepiej pochłaniają one ciepło.2 Mikrofalówka + element grzejny + wentylator Korzystając z mikrofalówki z elementem grzejnym i wentylatorem jedzenie gotuje się szybciej i wydajniej.3 Grill + element grzejny + wentylator Korzystając z wentylatora z obydwoma elementami można szybko i wydajnie gotować jedzenie. Idealny do pieczeni i dużych kawałków mięsa, które wymagają dłuższego czasu przygotowania. Funkcja ta daje wynik podobny do tego, jaki daje rożen prażony, przemieszcza ciepło wokół jedzenia zamiast je obracać, gdzie można przygotować dowolny kształt lub ilość jedzenia, a nie tylko kawałki, które są prażone.