Fragment ulotki
Przy zakupie warzyw należy mieć świadomość, że jest to szczególnie ważne, gdy chcemy je ugotować (np. przykryć mięso folią i pozostawić na około 10 minut). W czasie podgrzewania wstępnego wskazanym przez producenta. Panel sterowania Panel sterowania musi być dokładnie oczyszczony. Przy ogrzewaniu i gotowaniu zakłada się normalne temperatury przechowywania (temperatura lodówki: czas gotowania jest zawsze na początku przepisów. Miska z przykrywką (zawartość 2I) Składniki 1-2 pomidory (100 g) 400 g jagnięciny, 1 TL masła lub margaryny bez kości do posmarowania 1 kształtu (50 g), drobno posiekany 1 ząbek czosnku, pokruszona sól, pieprz, cukier 250 g fasoli konserwowej UWAGA: Zaleca się wlać do kroplownika szklankę wody, aby ułatwić czyszczenie i zapobiec wydostawaniu się dymu z palącego się tłuszczu. Zawsze sprawdzaj go podczas pieczenia lub gotowania. Zaleca się nie pozostawiać jedzenia w piekarniku zbyt długo, aby nie wyschło zbytnio (przykryć jedzenie folią aluminiową lub papierem do pieczenia). Można je przygotować bezpośrednio w kroplówce (N) lub w naczyniu na grillu (O). Możliwe jest przygotowanie bezpośrednio w kroplówce (N) lub w naczyniu na grillu (O), zawiniętym w folię aluminiową. Umieścić naczynie na kratce (O) Użyć patelni do kroplówek (N) lub naczynia umieszczonego na grillu (O): dodać olej, pomidor i wodę Umieścić naczynie na kratce (O) Umieścić naczynie na grillu (O) Umieścić formy bezpośrednio na patelni do kroplówek (N) i dodać czas gotowania przez około 5 minut w celu wstępnego podgrzania piekarnika. 52 Rozdział 2 Używanie Piekarnika i Przetworów Stół Używanie GRILLU I GRATYNYM Spożytkiem jest idealny do grillowania hamburgerów, kotletów wieprzowych, kiełbasek itp. 6 Włożyć uchwyty brytfanny (Q) do otworów w wannie ociekowej 1 Umieścić brytfannę na uchwytach D Rysunek 8 Wsunąć blachę ociekową z gotowanymi potrawami na dolną prowadnicę (3) i pozostawić uchwyty do pieczenia brytfanny (Q) po lewej stronie.