Fragment ulotki
Gramofon (H) może pozostać na miejscu. Należy pamiętać, że ponieważ mikrofalówki podgrzewają jedzenie, a nie naczynia, można je przygotować bezpośrednio na daniu, w którym chcemy je podać, unikając w ten sposób używania garnków i patelni, a więc być może mycia ich. Należy wziąć pod uwagę, że jedzenie, które czasami staje się bardzo gorące, daje ciepło do talerza, więc użycie uchwytów może być konieczne. Tylko w produktach żywnościowych ciepło szybko się tworzy, podczas gdy skorupa jest podgrzewana tylko pośrednio poprzez przekazywanie ciepła przez gorące produkty żywnościowe. Ponadto, w porównaniu z tradycyjnymi systemami gotowania, przygotowanie odbywa się w niższej temperaturze, co oznacza, że żywność traci mniej wilgoci, co skutkuje lepszym zachowaniem jej wartości odżywczych i smaku. W celu prawidłowego ustawienia czasów, patrząc na tabele na następnych stronach, należy wziąć pod uwagę, że jeśli używa się więcej potraw niż podano na rys. 9, czas gotowania musi być również proporcjonalnie wydłużony. W przypadku czasu odpoczynku, po przygotowaniu należy odnieść się do pauzy, aby umożliwić rozprowadzenie większej ilości ciepła przez potrawy. 5) Jeśli przygotowuje się kilka porcji tego samego jedzenia, np. gotowane ziemniaki, należy ułożyć je w okrągłym naczyniu ogniotrwałym, aby uzyskać jednolite przygotowanie (rys. Aby to zmniejszyć, jedzenie może być przykryte plastikową blaszką, papierem do pieczenia, szklaną pokrywką lub po prostu odwróconym talerzem. 11 również utrzymuje wnętrze piekarnika w czystości). Ciśnienie, które występuje wewnątrz jajka, powoduje jego eksplozję, nawet po zakończeniu procesu gotowania.1 WYBÓR JĘZYKA 1) Podłączyć urządzenie do sieci elektrycznej. Podczas pierwszego użycia należy wybrać język, w którym na wyświetlaczu pojawią się wszystkie napisy i komunikaty. Należy pamiętać, że żadne funkcje nie mogą być zaprogramowane, dopóki nie zostanie wybrany język.