Fragment ulotki
Do ponownego podgrzewania i gotowania potraw należy stosować normalne temperatury przechowywania (temperatura lodówki ok. C, temperatura pokojowa NL-32 TIPS I DORADZTWO WSZYSTKICH CZASÓW ZAMIENIONYCH w tej książce kucharskiej to wskazówki, w zależności od temperatury, wagi i jakości wody, tłuszczu itp.) Grzałka do mleka Grzałka do zup Gulasz na parze Drób Pieczeń jagnięca Pieczeń wołowa lekko podsmażona (dziwaczna) pół (średnia) pieczona (dobrze wykonana) Wieprzowina, cielęcina 65-75 Stan gotowania potraw można sprawdzić jak przy konwencjonalnym przygotowaniu: C DODATKOWA WODA Warzywa i inne potrawy zawierające dużo wody mogą być użyte w ich własnym soku lub z odrobiną wody dodanej. Prawie wszystkie potrawy, które są rozmrażane, podgrzewane lub gotowane w mikrofalówce, wymagają krótkiego lub dłuższego okresu trwałości, w którym temperatura jest jednolita, a płyn znajduje się bezpośrednio w żywności. - Pokryć naczynia folią mikrofalową, talerzem lub pokrywką (dostępną w handlu), aby powierzchnia nie wyschła. - Do filiżanki można włożyć szklany patyczek z wodą, kawą, herbatą lub mlekiem. - Po podgrzaniu pozostawić jedzenie na jedną do dwóch minut, aby temperatura mogła być równomiernie rozłożona w kapsule (czas odpoczynku). - Podane czasy są wytycznymi, które należy podzielić w zależności od temperatury początkowej, wagi, zawartości wody, zawartości tłuszczu, pożądanego stanu końcowego, itp. Nie zamrażać zamrażalnika zbyt nisko lub zbyt wysoko NL-35 DEUTSCH FRENCH DEUTSCH DEUTSCH DEFROSTING AND COOKING OF FOOD Freezer Naczynia zamrażalnicze mogą być rozmrażane w kuchence mikrofalowej od razu i gotowane w tym samym czasie COOKING OF MEAT, FISH AND Poultry - Przy zakupie mięsa należy zwrócić uwagę, aby kawałki były tej samej wielkości, co możliwe - Mięso, v i dokładnie umyć drób przed przygotowaniem podzimnej wody i używać papieru kuchennego. - Pomimo jednakowej wielkości kawałków mięsa, wynik gotowania może być różny. - Większe kawałki mięsa, ryb i drobiu należy obrócić po połowie czasu gotowania tak, aby były dobrze ugotowane ze wszystkich stron. - Po ugotowaniu należy przykryć pieczeń folią aluminiową i pozostawić ją prawie w całości. WARZYWA KUCHENNE - Przy zakupie warzyw należy upewnić się, że kawałki są takiej samej wielkości, jak to możliwe. - Umyć warzywa do gotowania, przygotować je, a następnie zważyć i pokroić tylko tyle, ile jest potrzebne do wykonania przepisu.