Fragment ulotki
Środki spożywcze w postaci płynnej i innej nie powinny być podgrzewane w zamkniętych pojemnikach; mogą one wybuchnąć. Przed ponownym podgrzaniem w kuchence mikrofalowej należy usunąć ugotowane na twardo czapki jajek i pokroić je w plasterki. Aby uniknąć poparzeń, należy używać uchwytów podczas wyjmowania żywności z piekarnika. Podczas gotowania lub podgrzewania jaj, które nie są uduszone lub mieszane, żółtko jaja i temperatura podawania nie są prawdziwym wskaźnikiem temperatury jedzenia lub picia; zawsze należy sprawdzić temperaturę. Należy działać pod nadzorem osoby dorosłej. Dzieci w wieku ośmiu lat i starsze mogą czyścić lub konserwować urządzenie tylko pod nadzorem osoby dorosłej. Aby zapobiec nieprawidłowej pracy i uszkodzeniu urządzenia, nigdy nie włączaj urządzenia, jeśli nie ma w nim jedzenia. a) Przed czyszczeniem odczekaj, aż taca ostygnie. Naciśnij raz przycisk START / + 30, a następnie obróć przycisk TIMER / gEWIChT, aby ustawić minuty. Naciśnij i przytrzymaj przycisk START / + 30 przez 5 sekund. Możesz przekręcić pokrętło TIMER CHANNEL CLOCK / AWAY w prawo lub w lewo. Jeśli naciśniesz przycisk STOP, zegar nie zostanie ustawiony (Jeśli chcesz zmienić zegar na 24-godzinny wyświetlacz, naciśnij ponownie przycisk START / + 30. Potrawy okrągłe / owalne są lepsze od kwadratowych / prostokątnych, ponieważ właściwości żywności Skład Potrawy o wysokiej zawartości tłuszczu lub cukru (np. mięso, ryby, ryby, ryby itp.). Temperatura Oryginalna temperatura potrawy ma wpływ na wymagany czas gotowania Technika gotowania Najgrubsze części potrawy należy umieścić blisko krawędzi potrawy Pokryć folią mikrofalową lub odpowiednią pokrywą Odpowiednia do mikrofalówki Folia do gotowaniaAluminium / ser / mała folia aluminiowa może być używana do ochrony przed przegrzaniem Porcelana i porcelana, ceramika i ceramika szkliwiona Garncarstwo jest generalnie odpowiednie dla ceramiki, z wyjątkiem ceramiki ozdobionej metalem.