Fragment ulotki
Upewnij się, że urządzenie nadaje się do ustawienia temperatury za pomocą STEAM.Zdejmij i opróżnij zbiornik na wodę oraz wytrzyj komorę gotowania po zakończeniu gotowania i po ostygnięciu pieca. - Specjalne wskazówki dotyczące technik gotowania STEAM Naczynia Upewnij się, że jedzenie jest równomiernie rozłożone. Potrawy z małą ilością miejsca lub bez miejsca pomiędzy nimi będą musiały być gotowane dłużej. Płytki talerz nadaje się do serwowania. Nie zaleca się stosowania ciężkich płyt. Ze względu na grubość tych płyt należy przedłużyć zalecany czas gotowania. Czasami zupy lub gulasze, podgrzewane w naczyniu do pieczenia bez pokrywy, po ugotowaniu wyglądają na wodniste. Po ugotowaniu zaleca się odpoczynek, aby ciepło mogło się równomiernie rozłożyć na całej żywności. Nie zostawiaj pokarmu na długo; może się on przepełnić lub stać się wilgotny od pozostałej pary. - Wskazówka dotycząca właściwości spożywczych STEAM. Format gęstości Gęstość potrawy wpływa na wymagany czas gotowania. Jeśli to możliwe, pokroić jedzenie na cieńsze kawałki i podzielić je na jedną warstwę. Czas gotowania powinien być wydłużony w miarę zwiększania się ilości potraw gotowanych w piecu. Temperatura początkowa potrawy wpływa na wymagany czas gotowania.