Fragment ulotki
Ten dokument zawiera zazwyczaj substancje, które mogą powodować iskrzenie i pożar podczas gotowania. Gotowanie przez dłuższy czas nie powoduje już popcornu, a jedynie oparzenia i zagrożenie pożarowe. Dodatkowo, szklana półka może przebić się przez przegrzanie. Jeśli z pieca wydobywa się nadmiar dymu, należy go natychmiast wyłączyć i odłączyć urządzenie. Należy zwrócić uwagę na proces nagrzewania, gdy żywność, która ma być przygotowana, jest pakowana w materiały palne. Żywność i napoje, które zostały podgrzane w mikrofalówce, mogą stać się gorętsze nawet po wyłączeniu piekarnika. Nie gotuj jaj na patelni, bo wybuchną. Po każdym użyciu wyczyścić wnętrze za pomocą wilgotnej szmatki i wody z łagodnym detergentem. Gotowanie można zresetować w dowolnym momencie poprzez przekręcenie pokrętła czasowego.10 PM `5 INSTRUKCJE KONSERWACJI KOTOWANIA Szklane lub ceramiczne naczynia mikrofalowe - doskonałe do gotowania w kuchence mikrofalowej. Mikrofalówka Brown Bowl - do zarumieniania płaskich dań takich jak steki, kotlety wieprzowe, naleśniki. Zwykłe termometry mogą być używane po wyjęciu żywności z pieca. KOKTECHYKA Mieszać i obracać jedzenie Mieszać gotowane potrawy, takie jak warzywa i gulasze podczas gotowania, aby zapewnić równomierne rozprowadzanie ciepła. Ułożenie jedzenia Ułożenie jedzenia tak, aby najgrubsze części znajdowały się na krawędzi naczynia. Ziemniaki tej samej wielkości najlepiej umieszczać w kółku na brzegu naczynia.