Fragment ulotki
Po upływie połowy czasu należy zwrócić uwagę na preparat i w razie potrzeby obrócić lub posypać olejem. W przypadku ryb wskazane jest połączenie obu końców, głowy i ogona, i umieszczenie ich na kratce. Zastawy stołowe Niska forma Niska forma Niska forma Niska forma Niska forma Niska forma Wysoka i szeroka forma Miski i miseczki Zupa Miski użyj tylko naczyń nadających się do użycia w mikrofalówce. Należy pamiętać, że podane wartości są tylko orientacyjne i mogą się różnić w zależności od temperatury początkowej, wilgotności i rodzaju żywności. Jeśli nie ma wystarczająco dużo czasu na uzyskanie brązowej skórki, należy pozostawić jedzenie na 5 lub 10 minut, biorąc pod uwagę czas podgrzewania i zmiany kawałków drobiu. Gorące szklane naczynia należy umieścić na suchej szmatce. Jeśli takie naczynia zostaną umieszczone na zimnej lub wilgotnej powierzchni, szkło może się potłuc i pęknąć. Do wyjmowania naczyń z piekarnika używaj uchwytów na garnki lub rękawic kuchennych. Ważne Zawsze używaj małego stelaża w trybie mikrofalowym/gorącego powietrza. Umieść blachę z otworem na środku bezpośrednio na gramofonie. Końcówki form do pieczenia Najczęściej używanymi formami do pieczenia są czarne, metalowe patelnie. Jeśli używasz również kuchenki mikrofalowej, użyj szklanych, glinianych lub plastikowych patelni. Następnym razem należy ustawić niższą temperaturę i pozwolić ciastu dłużej się gotować. Piec jest jeszcze ciepły, co skraca czas pieczenia drugiego ciasta. Najlepiej jest używać ciemnych, malowanych lub emaliowanych blach do pieczenia, ponieważ lepiej pochłaniają one ciepło.