Fragment ulotki
Nie należy dotykać elementów grzejnych piekarnika. Podczas podgrzewania płynów, takich jak zupy, sosy i napoje, temperatura wrzenia może być osiągnięta bez wrzenia cieczy. Jednak ciecz może nagle przelewać się. Ustawić odpowiedni czas nagrzewania, aby uniknąć przegrzania. Od czasu do czasu przerwać proces ogrzewania, aby ponownie wymieszać ciecz. Pozostawić płyn w piecu na krótko po zakończeniu procesu ogrzewania, dokładnie wymieszać lub wstrząsnąć i sprawdzić temperaturę, aby uniknąć przypalenia, szczególnie w przypadku butelek lub słoików dla dzieci. Jaja Nigdy nie podgrzewają jaj w skorupkach. Podczas podgrzewania, w naczyniu jest tyle pary, że jajko eksploduje. Jeśli chcesz ugotować lub podgrzać jajka, które nie zostały pobite, musisz najpierw przekłuć żółtko, w przeciwnym razie może ono eksplodować. Ugotowane jajka należy przed podgrzaniem obrać ze skórki, a następnie pokroić w plastry. Nakłucie Kilka razy nakłuć skórę, skórkę lub skorupę jedzenia przed jego ogrzaniem. Pokrywy Zdejmij pokrywy z garnków i misek przed użyciem ich w piekarniku. Jeśli nie zdejmiesz pokrywy, pod miską może nagromadzić się para, która może spowodować eksplozję garnka lub miski nawet po wyjęciu z piekarnika. Materiał Szkło (ogólne) Szkło (żaroodporne) Szkło ceramiczne i ceramiczne (żaroodporne) Porcelana ceramiczna (żaroodporna) Porcelana plastikowa (ogólna) Tacki z papieru i aluminium Formy metalowe Metalowe garnki i patelnie Tak Nie Tak (2) Tak Tak (4) Tak Nie Mikro-Fala Tak (1) Tak Tak Tak (1) Tak Tak Tak (2) Tak Tak (3) Nie Nie Tak Kombi Nie Tak Tak (1) Tak Tak Tak Tak Nie Tak (2) Tak Tak Tak Tak (4) Nie Nie Nie Porcelana i naczynia ceramiczne mogą być używane w kuchence mikrofalowej, jak również większość szklanych naczyń kuchennych. Można również użyć plastiku i papieru, jeśli są odporne na wysoką temperaturę.