Fragment ulotki
Piec posiada różne opcje pieczenia, które są podzielone na ustawienia automatyczne i ręczne. Wykorzystaj załączone przepisy jako inspirację i przygotuj swoje ulubione potrawy w swoim piekarniku. Długi, powolny czas gotowania może spowodować przegrzanie się żywności. W przypadku dodawania napojów alkoholowych podczas pieczenia lub gotowania ciast i wyrobów cukierniczych istnieje ryzyko zapalenia się oparów alkoholu. Nie należy używać pieca, jeśli zbiornik na wodę jest popękany, a woda przecieka. OSTRZEŻENIE przed układaniem naczynia parowego i naczynia szklanego w stosy: Po ugotowaniu najpierw zdjąć miskę parową. Aby uniknąć psucia się, zalecamy umieszczenie go bezpośrednio na płaskim talerzu lub naczyniu. Aby uniknąć oparzeń, podczas wyjmowania żywności lub akcesoriów z piekarnika należy używać grubych, suchych rękawic. Na wyświetlaczu pojawiają się użyteczne informacje, takie jak czas gotowania i ustawienie temperatury. Gdy wskaźniki podświetlają się na wyświetlaczu, wskazują, że wybrano odpowiednie ustawienie ogrzewania lub że piec pracuje w odpowiednim ustawieniu ogrzewania. Pociągnij do siebie zbiornik z wodą, żeby go zdjąć. Zalecamy opróżnianie zbiornika na wodę za każdym razem po gotowaniu. Jeśli podczas gotowania na parze na wyświetlaczu pojawi się komunikat "Err, WODA (migający)", należy zapoznać się z mapą rozwiązywania problemów na stronie EN-21. Spowoduje to problemy podczas gotowania.