Fragment ulotki
Ustawienie gorącego powietrza stosuje się dla programów 2-10 i 2-11. kod 2-1 Porcja ryżu 0, 15-0, 2 kg 0, 2-0, 25 kg Czas postu (min. 1-2 Zalecenia Zważyć warzywa po umyciu, oczyszczeniu i pokrojeniu na równe kawałki. Ziemniaki obrać i umyć, pokroić na pół i włożyć do szklanego naczynia z pokrywką. Połóż kawałki ryb obok siebie na uniwersalnej tacy z siatką wsuwaną, poziom 2. Rozłożyć równomiernie filety rybne, np. łososia, na uniwersalnej płytce z siatką wprowadzającą, poziom 2. Piersi umieścić w okrągłym naczyniu. Umieścić mięso w okrągłym naczyniu. Umieścić patelnię na blasze uniwersalnej z siatką do wkładania i umieścić blachę na poziomie 1. Programy 3-1, 3-2, 3-4 i 3-5 korzystają tylko z funkcji mikrofalowej. Umieścić zamrożone warzywa w naczyniu szklano-odpornym na działanie pary. 49 Korzystanie z funkcji parowania W poniższej tabeli przedstawiono 10 programów przygotowywania pary. Programy te działają z parą, która jest dostarczana przez wytwornicę pary i wtryskiwana do obrabianego przedmiotu przez dyszę i tylny wspornik elementu grzejnego. Plastry warzyw, np. brokuły, ułożyć na płycie wielofunkcyjnej z siatką wsuwaną i umieścić blachę na poziomie 1. Pokrojone marchewki ułożyć na blasze uniwersalnej i umieścić blachę na poziomie 1.