Fragment ulotki
Naciśnij jeden z tych przycisków, aby przygotować popcorn, twaróg ziemniaczany, gorące napoje, gotowe dania, pizzę głęboko mrożoną już przygotowaną 1 2 3 4 5 11 12 6 13 7 8 9 14 15 10 16 1 - 110W 2 - 225W 3 - 375W 4 - 560W 5 - 750W mrożonki. Czas gotowania Za pomocą tego pokrętła można ustawić czas lub czas trwania gotowania. Nie należy używać tego wyposażenia dodatkowego z funkcją "Grill Only" ani funkcją "Microwave and Successive Grill Function"). Podczas tego cyklu na wyświetlaczu pojawia się napis "COOL". Wentylator pracuje, a oświetlenie piekarnika jest włączone (są one automatycznie wyłączane.4 TYLKO W JAKI SPOSÓB USTAWIĆ PRZEPROWADZONE PROGRAMY (PRZEDUBIORY "AUTOMATYCZNE KLAUZULE FUNKCJI") 1 Nacisnąć odpowiedni przycisk "AUTOMATYCZNE KLAZULE FUNKCJI". FUNKCJA PRZYGOTOWYWANIA PASTY Przygotowanie makaronu przy użyciu ekskluzywnego wyposażenia dodatkowego dostarczanego wraz z tym piecem zostało przebadane metodami chemicznymi i laboratoryjnymi w zakładzie w Cesenie Uniwersytetu w Bolonii, co zostało potwierdzone załączonym certyfikatem:PREFACE W ramach tej współpracy makaron został przygotowany w tradycyjny sposób, we wrzątku, przy użyciu "Urządzenia i metody przygotowania produktu spożywczego w kuchence mikrofalowej" pod numerem patentu MI2001A002147 firmy De Longhi S. Jakość makaronu przygotowanego z takim dodatkiem była, w ściśle określonych warunkach, porównywana z jakością uzyskaną przy tradycyjnych cyklach pieczenia we wrzątku, zgodnie z instrukcjami najlepszych marek makaronów. Celem tego systemu gotowania jest wykorzystanie wody z kranu (zimnej lub gorącej), po czym suchy makaron umieszcza się w naczyniu, które zostało specjalnie wyposażone w mikrofalówkę. Makaron został przygotowany przy użyciu urządzenia De Longhi w porównaniu do tradycyjnie gotowanego makaronu, zgodnie z optymalnymi metodami ogólnie przyjętymi w gastronomii i środowisku domowym. Poziom składników organicznych (głównie skrobi) uwalnianych w wodzie kuchennej oraz ich modyfikacja (żelatynizacja) były istotnie niższe w innowacyjnej metodzie przygotowania mikrofalowego zaproponowanej przez De Longhi. Wynika to głównie z faktu, że produkt jest narażony na działanie wysokich temperatur (wrzącej wody) przez krótszy okres czasu. Parametry jakościowe, takie jak konsystencja ciasta, lepkość powierzchniowa (określona chemicznie i instrumentalnie) oraz barwa powierzchniowa określona przez przyrząd, były statystycznie identyczne dla obu metod przygotowania. Nawiązano tu do jednorodności preparatu, smaku, lepkości powierzchni, gumy, konsystencji i chłonności sosu.