Fragment ulotki
) Podczas gotowania kilku porcji lub kawałków tej samej rzeczy (np. ziemniaków), należy umieścić je w pierścieniu na naczyniu. Miska powinna być zawsze umieszczona na wierzchu grilla). Jeśli nie umieścisz miski bezpośrednio na dnie piekarnika, jedzenie może być całkowicie zniszczone Im dłuższa jest temperatura początkowa, tym dłuższy jest czas gotowania Zimne potrawy wychodzące z lodówki wymagają oczywiście dłuższego czasu gotowania niż potrawy w temperaturze pokojowej. Liczby na gałce wskazują czas gotowania w minutach. Światła wentylatora i piekarnika zapalają się automatycznie. Naciśnij przycisk MICROWAVE ON (G), aby włączyć piekarnik. Po upływie ustawionego czasu pieczenia, piec automatycznie się wyłączy. Wyjmij jedzenie z metalowego pojemnika; przykryj naczynie plastikową folią lub papierem do pieczenia: zachowuje to wszystkie smaki i utrzymuje piekarnik w czystości; często mieszaj i obracaj, jeśli to możliwe, aby ciepło szybciej się rozprzestrzeniało; przeczytaj instrukcje na opakowaniu: pamiętaj, że mrożonki powinny być zawsze rozmrażane przed ponownym podgrzaniem. Im niższa temperatura początkowa, tym bardziej trzeba je ogrzać. Pokryć folią plastikową, z wyjątkiem ryb pieczonych w chlebie. Jeśli chcesz, aby masło było gorące, dodaj je na minutę. 82 Gotowanie Zachowaj stoły do gotowania warzyw i ryb (nie garbowanych).