Fragment ulotki
Naczynia są podgrzewane szybciej i bardziej równomiernie w naczyniach odpornych na działanie mikrofal. Różne składniki żywności wymagają różnych czasów podgrzewania. Płaskie naczynia są gotowane szybciej niż wysokie. Niech jedzenie stanie przez 5 minut po podgrzaniu. Specyficzny smak potraw jest w dużej mierze zachowany. Podczas podgrzewania płynów zawsze wkładaj łyżeczkę do szklanki, aby uniknąć opóźnień w gotowaniu. Opóźnienie wrzenia oznacza, że temperatura gotowania jest osiągana bez pęcherzyków powietrza. Tutaj nawet niewielki ruch szkła może spowodować wrzenie lub rozprysk cieczy. Produkty żywnościowe nie mogą, w miarę możliwości, tworzyć różnych warstw na sobie. Pudding w między z trzepaczką 2 dobrze wymieszać 3 razy. Danie nie zostało jeszcze rozmrożone pod koniec ustalonego czasu, gorące lub ugotowane. Pod koniec czasu gotowania, jedzenie jest przegrzane na krawędziach, ale nie jest gotowe w środku. Następnym razem dodaj mniej płynu i smaż nieco dłużej w niższej temperaturze. Należy pamiętać o przepisach i czasie gotowania. Pozostawić do ostygnięcia na 5-10 minut, gdy będzie gotowy, a następnie można go łatwo wyjąć z patelni. Dodatkowe informacje można znaleźć w sekcji Porady dotyczące pieczenia i grillowania "po wykresach kształtów Można używać dowolnych żaroodpornych wymiocin odpowiednich do gotowania w kuchence mikrofalowej Kształty piekarnika nadają się tylko do funkcji mikrofalowej. Gorące kształty usunąć z szyby na suchej szmatce. W przypadku umieszczenia na wilgotnej lub zimnej powierzchni szyba może pęknąć. Kawałki mięsa lub ryby z grilla są często tylko jasnobrązowe na powierzchni, ale kruche i soczyste w środku. Element grillowy wyłącza się i ponownie włącza automatycznie.