Fragment ulotki
Podgrzewanie potraw i sosów, gotowanie ryb, warzyw, sosów, kandyzowanych owoców Rozmrażanie mrożonek Prażenie, sosy jajeczne, podgrzewanie mleka, ciasta do pieczenia Zapiekanka z kurczaka, zapiekanki z zapiekanek, quiches Casseroles, pudding ryżowy, bogato wypełnione ciasta owocowe, krem z masłem jajecznym, ser śmietankowy Postępować zgodnie ze skalą opisaną w przepisie, ponieważ skala wpływa na czas gotowania i podgrzewania. Porowate i przewiewne jedzenie nagrzewa się szybciej niż ciężkie i gęste jedzenie. Potrawy najlepiej gotować w kuchence mikrofalowej przy użyciu okrągłego dania zamiast kwadratu. Niektóre potrawy muszą być mieszane podczas gotowania, a mięso i drób powinny być obracane w połowie gotowania. Poszczególne porcje jedzenia można przygotować prawie natychmiast po rozmrożeniu (5 minut odpoczynku na steki, 15 minut na owoce i makarony). Przed rozpoczęciem gotowania należy pozostawić je na co najmniej godzinę, aby odpoczęły. Podczas procesu rozmrażania, piec wyda sygnał dźwiękowy przypominający o konieczności odwrócenia jedzenia, przykrycia go lub wzięcia osobnych kawałków, jak opisano powyżej. Obracać jedzenie do połowy czasu rozmrażania i chronić końce i wystające części folią aluminiową. W supermarkecie dostępnych jest wiele gotowych dań, ale możesz chcieć podgrzać domowe danie lub resztki z poprzedniego dnia. Żywność chłodzona, którą chce się ponownie ogrzać, powinna być również odpowiednio przechowywana. Jeśli to możliwe, mieszać lub obracać jedzenie podczas ogrzewania. Dużo jedzenia należy zachować po podgrzaniu. W okresie odpoczynku ciepło w pokarmie może rozprzestrzeniać się do środka, dzięki czemu nie ma zimnych części. Jeśli przykryłeś jedzenie podczas ogrzewania, pozwól temu pokryciu odpocząć podczas odpoczynku.