Fragment ulotki
Przeprowadzanie konserwacji lub napraw, do których należy zdjąć osłonę zabezpieczoną przed działaniem energii mikrofalowej, jest niebezpieczne dla osób innych niż osoby kompetentne; OSTRZEŻENIE: Płynów i innych środków spożywczych nie należy podgrzewać w zamkniętych pojemnikach, ponieważ mogą one wybuchnąć. Kuchenka mikrofalowa może powodować zakłócenia w pracy radia, telewizora lub podobnych urządzeń. Zawartość należy regularnie czyścić i usuwać pozostałości żywności; nieprzestrzeganie normy pieca może spowodować uszkodzenie powierzchni; może to niekorzystnie wpłynąć na żywotność urządzenia i ewentualnie doprowadzić do niebezpiecznej sytuacji; w przypadku uszkodzenia przewodu elektrycznego należy go wymienić przez producenta, jego serwisanta lub wykwalifikowaną osobę w celu uniknięcia zagrożeń; w przypadku ogrzewania w kuchence mikrofalowej można go ogrzać. Pamiętaj, że kuchenka mikrofalowa podgrzewa płyny tylko w pojemniku, a nie w samym pojemniku. Pamiętaj, że nawet jeśli pokrywa pojemnika nie jest zbyt gorąca, aby ją zdjąć z piekarnika, jedzenie/ciecz może wytworzyć taką samą ilość pary i/lub rozpryskiwać się podczas podnoszenia pokrywy, jak w przypadku tradycyjnego gotowania. Zawsze sprawdzajcie sami temperaturę przygotowanego jedzenia, szczególnie jeśli przygotowujecie lub podgrzewacie jedzenie/płyn dla dziecka. Pozostawić na kilka minut i zamieszać w jedzeniu / napojach, aby równomiernie rozprowadzić ciepło. Płytę szklaną, ramiona rolek, sprzęgło i prowadnicę rolek należy zawsze utrzymywać na miejscu. Nie należy używać tego pieca do celów innych niż przygotowanie żywności, takich jak suszenie odzieży, papieru lub innych produktów nieżywnościowych lub do celów sterylizacji. Nie ma przetworów spożywczych pokrytych błoną, takich jak: Nigdy nie należy instalować części piekarnika, takich jak nóżki, łączniki, śruby, itp. WAŻNE: NIE WOLNO UŻYWAĆ MEKROFALOWYCH PIECZEK Nie używać metalowych garnków lub patelni z metalowymi uchwytami, ponieważ mogą one pęknąć lub porysować i spowolnić tempo gotowania. Rosół powinien znajdować się w piekarniku przez 30 do 60 sekund po jego wyłączeniu.