Fragment ulotki
Płyta górna (krótszy czas gotowania) Płyta dolna (dłuższy czas gotowania) Stelaż niskopoziomowy Stół obrotowy 3) Postępować zgodnie z instrukcjami i wskazówkami zawartymi w tabelach; w szczególności zawsze sprawdzać, czy potrawy, które mają być podgrzane, są gorące przed wyjęciem ich z pieca48. Naczynie (L), pokrywę (N) i mikser (O) można umieścić w zmywarce; zaleca się usunięcie centralnego wału (P) z naczynia. Nawet otwory do nalewania makaronu powinny być zawsze czyste. Przed ponownym gotowaniem makaronu należy upewnić się, że akcesoria są suche. Nie można wyregulować funkcji PASTA, nie pojawia się etykieta PASTA Upewnij się, że uchwyt (M) jest mocno przymocowany do dna kuchenki mikrofalowej i że bolce pasują do odpowiednich otworów. Naczynie musi być prawidłowo umieszczone na uchwycie (M). Pod koniec czasu gotowania należy sprawdzić, czy na początku gotowania makaron jest całkowicie pokryty wodą. Ma to na celu uniknięcie błędów i uzyskanie najlepszych wyników. 11) W celu uniknięcia przegrzania, z ryzykiem poparzenia, zaleca się uważne obserwowanie pieca podczas używania go z żywnością w jednorazowych pojemnikach wykonanych z tworzywa sztucznego, papieru lub innego materiału palnego, lub podczas ogrzewania. W przeciwnym razie ciśnienie wewnątrz pojemników wzrosłoby i spowodowałoby ich eksplozję nawet po upływie czasu gotowania. 16) Podczas podgrzewania płynów (woda, kawa, mleko itp.), może być dobrym pomysłem, że po osiągnięciu temperatury wrzenia w tym samym czasie, podczas wyjmowania filiżanki z piekarnika, płyn zaczyna się niespodziewanie gotować i pod wpływem siły dochodzi do krawędzi i powoduje poparzenia. Aby temu zapobiec, przed uruchomieniem płynu należy umieścić w nim odporną na wysoką temperaturę plastikową łyżkę lub szklany pręt. 17) Nie podgrzewać cieczy o wysokiej zawartości alkoholu i nie podgrzewać dużych ilości oleju.