Fragment ulotki
Umieścić kaczkę na górze i spalić ją w niskiej pozycji. 50 P Umieścić kaczkę na podgrzanym talerzu do podawania. Przepiórki na pończochy rozmarynu stały się nićmi. Do wątroby dodać skórkę pomarańczową, ocet, bulion rybny i wino porto. Przykryj naczynie i pozwól sosowi związać się. Pozostałe pomarańcze obrać, polędwicę (usunąć szczeliny) i udekorować na półmisku do podawania. Odtłuścić sos, usunąć wątróbkę kaczą i doprawić do smaku. naczynie z przykrywką (zawartość 3 l) Składniki 200 500 400 400 3 3 3 70 ggg ml chudych ziemniaków wołowych EL EL ml, poćwiartowanych lub w ośmiu kawałkach cebuli, poćwiartowanych lub podzielonych na ósme części cukier wodny (30 g) lustrzane wino ryżowe (słodkie wino ryżowe) sos sojowy Całkowity czas gotowania: Umyć filety, osuszyć i spłaszczyć, posolić i pieprzyć. Tarta porowa na niskiej siatce drucianej. łyżka stołowa sera bitej śmietany z mlekiem, lekka (20-30 g) Dodać i podgrzać serca karczocha w ciągu ostatnich 5 minut. - korzeń pietruszki - kiść warzyw do zupy - gałązka lubczyka - gałązka tymianku - liście laurowe Przygotowanie 1. Obrócić kilkakrotnie łodygę kalafiora. Umieścić kalafiora z górną stroną w naczyniu, dodać wodę i sól według uznania, przykryć i ugotować. 100 P Pozostawić kalafior na kilka minut z założoną pokrywą, następnie odcedzić ciecz.