Fragment ulotki
Po wyłączeniu pieca należy zawsze pozostawić go na co najmniej 20 sekund, aby temperatura była równomiernie rozłożona, w razie potrzeby mieszając. Jeśli widzisz łuk, naciśnij przycisk STOP / CLEAR, aby rozwiązać problem. Jedzenie jest gotowane przez ten upał. Kawałki mięsa potrzebują około 10-15 minut odpoczynku, ziemniaki w skórze 5 minut. Inne potrawy, takie jak talerze, warzywa i ryby, muszą odpoczywać przez 2-5 minut. TEMPERATURA STARTU Im zimniejszy jest pokarm, tym dłużej się nagrzewa. Żywność w lodówce nagrzewa się wolniej niż żywność w temperaturze pokojowej. FLUIDY Wszystkie płyny powinny być mieszane przed i w trakcie ogrzewania. W szczególności wodę należy mieszać przed i w trakcie ogrzewania, aby uniknąć nadmiernego pieczenia. Nie należy podgrzewać już ugotowanych płynów. Warzywa i owoce mają różną wilgotność w zależności od pory roku, dlatego należy dostosować czas gotowania. Suche składniki, takie jak ryż i makaron, mogą wysychać podczas przechowywania; czasy gotowania również mogą się różnić. TURNING & SHAKING Niektóre talerze muszą być mieszane podczas gotowania. Mięso i drób powinny być obrócone w połowie gotowania. DIVIDE Oddzielne pokarmy, takie jak kawałki kurczaka lub kotlety, powinny być ułożone na talerzu, tak aby najgrubsze części znajdowały się na zewnątrz.